Publicerad den

Dags att starta restaurang?

Är matlagning din stora passion i livet och något du drömmer om att göra på heltid? I så fall kanske det är dags för dig att börja planera för att starta en egen restaurang. Att driva egen restaurang är inte alls som att laga mat hemma även om du är van att laga mat till många. Och det kommer krävas mycket planering och hårt jobb.

Se över det ekonomiska

En bra sak att börja med är att se över det ekonomiska och ta fram en budget. Hur ser ditt kapital ut? Räkna med att det blir kostsamt att starta restaurang och att den första tiden kan gå trögt. Du kommer bland annat att behöva köpa in eller hyra en hel del utrustning.

Du behöver utrustning som är lämpad för ett storkök. Räkna också med att ditt storkök kommer att behöva regelbunden service. Du kan göra storköksservice med RMS som både servar och installerar storkök. Skulle något gå sönder kan du även köpa reservdelar hos dem. En restaurang med ett trasigt kök är trots allt ett väldigt stort problem.

Börja den roligare planeringen

Att planera budgeten kan kännas tråkigt, men det är också nödvändigt. Men när du har fått koll på det kan du börja med den lite roligare planeringen. Ska du ha något speciellt tema på restaurangen? Vill du endast servera hållbart kött och övriga råvaror? Vilken känsla vill du leverera till dina gäster?

Att öppna en restaurang kan vara riktigt kul, men räkna med hårt jobb!