Vad kännetecknar maten från Medelhavet?

Medelhavskosten är inte bara otroligt god, det tillhör också den nyttigaste maten som du kan äta. Det är inte så konstigt med tanke på att grunden i kosten handlar om att äta mycket grönsaker samt bra protein som fisk och kött. Dessutom använder de olivolja i princip all matlagning vilket är fullt av nyttiga näringsämnen. Grunden i Medelhavskosten handlar om att äta lite av mycket vilket i sin tur är bra för hälsan.

Nyttiga fetter är nyckeln

Medelhavsklimatet är inte på något sätt fettsnål utan handlar istället om att äta rätt sorts fett. Fisk och skaldjur är som bekant fyllt av nyttig omega-3 som är väldigt viktigt för kroppen. Även oliver och nötter har mycket nyttigt fett i sig som vi mår bra av. Dessutom är det ett bra och enkelt sätt att sätta härlig karaktär på maten.

Färgstark mat

Medelhavsmaten är på många sätt väldigt färgstark. Bland annat spelar tomater stor betydelse vilket är ett otroligt nyttigt livsmedel. Även gröna livsmedel som till exempel broccoli och avokado har centrala roller i Medelhavskosten. Genom att få in så mycket färg som möjligt på tallriken ser du också till att du får i dig nyttiga råvaror som är bra för kroppen. Andra råvaror som man inte får glömma bort är lök och vitlök vilket också har positiva effekter på kroppen. Bland annat är lök väldigt bra för immunförsvaret vilket kan behövas, speciellt i vintertider. Om du vill äta gott och hälsosamt ska du alltså börja söka upp recept från Medelhavet.

kategori:

Etiketter:

Stängt för kommentarer