3 desserter för en mysig halloweenfika

Hösten är här och snart även allhelgonadagen. Vi som älskar halloween tittar gärna på mysiga spökfilmer, går på fester och hjälper barnen att klä ut sig till häxor och vampyrer. Men hur är det med maten? Du som planerar en härlig hemmakväll kan göra halloween extra rolig genom att ordna en kuslig fika. Nedan får du tre tips på desserter för en lyckad halloweenfika, men också ett tips för bättre hälsa i vardagen!

Skaffa hemmagym inför halloween

Halloween brukar räknas som en helg, men barer, restauranger och vi halloweenfantaster firar gärna både veckan innan och efter. Det kan därför bli en hel del fika, så varför inte kombinera det med träning? Om det är något vi har lärt oss under pandemin så är det att vara mer självförsörjande och mindre beroende av andra platser. Därför kan det vara bra att inreda ett hemmagym med ett hållbart gymgolv och gymutrustning.

På Gorillasports hittar du flera typer av gymgolv till ditt hemmagym. Med ett gymgolv skapar du inte bara en riktig gymkänsla, utan kan även ha träningsmaskiner och vikter utan att golvet slits. Fika är aldrig fel, men om du har goda träningsrutiner kan du njuta med gott samvete!

1. Halloweenmuffins

Något som är enkelt att baka (även för dig som gärna undviker köket) är muffins. Just muffins är också bland de enklaste typerna av halloweenbakelser att prova på. Du bakar vanliga vanilj- eller chokladmuffins som du sedan dekorerar i halloweentema. För dekorationen behöver du bara frosting, karamellfärg och tuber med glasyr.

Välj gärna orange karamellfärg för att dekorera muffinsen i form av pumpor. Använd sedan brun glasyr för att måla ögon, näsa och mun på pumporna. Tänk bara på att inte spilla karamellfärg på golvet. Ditt köksgolv är antagligen inte lika resistent som ett gymgolv, så ta inga risker. På tal om gymgolv är det alltid bra att investera i hållbara golv, såväl till köket som gymmet.

2. Fruktbricka

För att balansera muffins med en nyttigare dessert kan du även ha en fruktbricka i halloweentema. Använd bland annat bananer som du lite slarvigt delar i två. Sedan använder du din bruna glasyrtub (som du kan köpa i de flesta matbutiker) och målar runda ögon och en stor rund mun. Voilà! Nu har du spöken som dekorerar brickan.

Kombinera dem gärna med Frankensteins ansikte. Det gör du genom att dela en kiwi i två. Den övre delen skalar du inte, utan den får vara kvar som Frankensteins hår. Sedan målar du dit en mun och ett ärr på ena kinden med brun glasyr. Kör en tandpetare igenom kiwin hela vägen i linje med ögonen. Dem kan också rita dit med glasyr. En enklare variant är att bara måla bruna ögon. Du kan även först lägga två större klickar vit glasyr och sedan två små bruna mitt på. Du får du en riktigt snygg Frankenstein!

3. Halloweentårta

Om du vill ha det där lilla extra så varför inte satsa på en tårta? Ett relativt enkelt alternativ är att baka en prinsesstårta i halloweenversion. Det kan vara en pumpa, men även en helt svart tårta med vit spindelväv. Du hittar hushållsfärg till marsipanen i både orange och svart i matbutikerna. För att piffa till en svart tårta ännu mer kan du göra små vita spöken av marsipan eller maräng och fylla hela övre delen av tårtan med dem. Måla ögon och mun med brun eller svart glasyr.

kategori:

Etiketter:

Stängt för kommentarer