Laga god pizza hemma

Är det någon maträtt som verkligen går hem hos alla är det pizza. Den här italienska läckerheten är en av de mest populära maträtter runt om i världen och det är inte för ingenting. Den spröda, krispiga botten kombineras med välsmakande topping och mängder med smält ost. Av alla fördelar är det kanske pizzans flexibilitet och mångsidighet som gjort den så uppskattad. Oavsett vad det är för matintresse du har kan du kombinera ihop en pizza som passar just dig.

Man kan säga att det finns två olika sätt att äta pizza. Du kan antingen välja att besöka en trevlig pizzeria i Jönköping eller så kan du laga pizzan själv. Fördelen med att gå till en fysisk pizzeria i Jönköping eller på annan ort, är att du kan vara säker på att få en bra smakupplevelse. Många restauranger bakar nämligen pizzorna på traditionellt vis och använder sig av en viss mjölsort för att få till den där perfekta botten. I många fall kan du även få hemkörning från din pizzeria i Jönköping, Stockholm, Luleå, Örebro eller Göteborg. Oavsett vart i Sverige du tittar finns det en pizzeria som står redo att servera din middag.

Laga pizza själv – bästa tipsen

Om du vill testa på att laga pizza själv kan du naturligtvis göra det. Att göra egen pizza är inte svårt och något som många gör i det egna hemmet, t.ex. tillsammans med barnen eller som extra god middag på lördagar. Här nedan har vi samlat några av de bästa tipsen vi har luskat fram för att din pizza ska bli så bra som möjligt. Det är nämligen inte helt ovanligt med misstag om du bakar pizza för första gången.

Valet av mjöl

Vill du säkerställa en krispig och god botten är valet av mjöl väldigt viktigt. Här rekommenderar vi att du väljer en mjölblandning som innehåller stor andel gluten och som samtidigt har en god smak. Ett mycket populärt (och traditionellt) val är 00-mjöl från Italien. Genom att välja en mjölsort med mycket gluten blir degen både enklare att arbeta med, fluffigare och krispigare när den gräddas.

Tomatsås med smak

Du behöver inte stå och koka tomatsåsen för att den ska bli bra. Många gånger räcker det gott och väl med vanliga krossade tomater och kombinera detta med rikliga mängder olivolja. Oljan ger en mycket god och aromatisk sås och gör den även enklare att tillaga. När du har mycket fett i såsen kommer värmen få den att börja koka, vilket ger perfekt botten och god smak på såsen.

Snåla med jästen

Det är lätt att tänka att mycket jäst ger en fluffigare deg, men det gäller inte när det kommer till pizza. Du vill inte ha en stor fralla liggandes på plåten, utan en krispig botten som verkligen smakar gott. Vi rekommenderar att du tar ca 3 gram jäst för 4 stycken pizzor och att du jäser degen i minst ett dygn.

Välj rätt Mozzarella

Brukar du använda buffelmozzarella på din pizza? Då är det dags att gå över till Fior Di Latte istället. Den här osten är gjord på komjölk och har inte lika hög andel vätska i sig. Du slipper således de små pölarna på pizzan som buffelmozzarellan lätt kan orsaka.

kategori:

Etiketter:

Stängt för kommentarer