Så gör du en kalastårta

Att baka en egen tårta till ett födelsedagsfirande eller någon annan tillställning är alltid uppskattat. Med rätt förberedelser och fina tårtdekorationer kan din hembakade tårta se riktigt proffsig ut. Hur bakar man den godaste tårtan och var köper man tårtdekorationer? Det och mycket annat kan du läsa om här.

Hitta ett grundrecept

Börja med att hitta ett recept som faller dig i smaken. Det finns massor med bra och enkla grundrecept för tårtbottnar som passar de flesta sorters tårtor. Därefter kan du variera tårtan med den fyllning du föredrar, exempelvis vaniljkräm, hallonmousse, grädde eller sylt. Det finns inga rätt eller fel utan det är du som bestämmer hur just din tårta ska smaka. Det finns massor med inspiration och recept online om du behöver.

Köp dekorationer

När du väl bestämt dig för grundreceptet och fyllningen är det dags för det steg som de allra flesta tycker är roligast – tårtdekorationer! Undrar du Var köper man tårtdekorationer? Oroa dig inte, hos Partytajm.se hittar du tårtdekoration, tårttillbehör och baktillbehör som hjälper dig skapa en mästerliga tårta. Här kan du bland annat köpa följande tårtdekorationer:

  • Ätbara dekorationer, exempelvis blommor.
  • Karamellfärg.
  • Sugarpaste.
  • Tårtbrickor.
  • Tårtljus.
  • Kak- och tårtformar.

En kreativ och vackert dekorerat tårta passar på alla tillställningar, framför allt barnkalas och temafester. Låt gärna barnen vara med att dekorera de smarriga bakverken. Till temafesten kan du dekorera utifrån temat, exempelvis halloween. Självklart kan du även baka en tårta som passar det speciella tillfället, till exempel vid studenten, bröllop, dop och midsommar. Endast fantasin sätter stopp för vad du kan göra!

Sätt igång

När du har ditt recept och dina dekorationer är det bara att sätta igång och baka. Gör upp en plan så att du har alla saker redo. Kom ihåg att även om tårtor ofta bakas utifrån recept, så behöver inte själva resultatet alls vara bestämt på förhand. Våga testa dig fram och skapa en magisk tårta.

Ha tid och tålamod

Sist men inte minst bör du ha tålamod när du bakar en tårta. Det gäller inte minst om du bakar höga tårtor som måste monteras i flera lager. Då är det extra bra att ha ett yttre lager, exempelvis en kräm eller grädde, som håller samman tårtan.

kategori:

Etiketter:

Stängt för kommentarer