Snus i matlagning – så funkar det

Det råder ingen tvekan om att intresset för matlagning är stort. Vissa väljer att ta sitt intresse till en högre nivå och gör sig en karriär inom branschen. Andra tycker att det är trevligare och mer kravlöst att laga god mat i det egna hemmet. Det som gör matlagningskonsten så rolig är att den ständigt utvecklas, förnyas och att nya smaker testas och kombineras.

Att laga mat med hjälp av snus är kanske inte det mest konventionella, men det är ett intressant och spännande sätt att få till nya smaker – inte minst i grytor. Vilket snus du väljer att använda dig av beror främst på din personliga smak, men högkvalitativt XQS snus utan nikotin kan vara ett bra val för dig som vill ha den goda snussmaken, men som vill undvika nikotinprodukter för hälsan. XQS snus kommer i flera olika smaker, så att du kan hitta den smak som passar din matlagning bäst.

Så fungerar snus i matlagning

Hur använder man sig då av snus i matlagning? Redan långt tillbaka i tiden har tobaksplantan varit ett inslag i matlagningen. Tobaksbladen användes bland annat i grytor, men kunde också torkas och strös på maten efter tillagningen som en form av smaksättare. Idag är det vanligast att snuset används i samband med tillagningen, t.ex. när du gör en mustig köttgryta där du vill ha framträdande smaker.

Vill du använda dig av snus i matlagningen kan du med fördel droppa ner två snuspåsar i din köttgryta. Det ger en extra dimension till grytan och gör den ”mörkare” och mer smakrik. Vill du istället använda tobaksblad är det rekommenderat att filtrera dessa, för att på så sätt få fram essensen. Innan tobaksbladen strös i maträtten sauteras den för att den ska bli så ren och välsmakande som möjligt.

kategori:

Etiketter:

Stängt för kommentarer