Ersätt kött med veganskt protein

När du slutar äta kött måste du hitta andra källor för att få i dig tillräckligt med protein. Det finns som tur är flera livsmedel i livsriket som kan fungera som fullgoda substitut. Ett bra exempel är Quinoa som är ett slags frö. Det är enkelt att tillaga och kan användas istället för potatis eller ris. Det är också väldigt gott att blanda ner i sallader. Quinoa går ofta under namnet ”det perfekta proteinet” så vad passar egentligen bättre än det?

Tofu

Tofu är väldigt populärt bland veganer och vegetarianer eftersom det är så mångsidigt. Det är gjort av sojabönor som är känt för att vara väldigt rikt på protein. Du kan äta tofu rått eller steka det i pannan. Det går även att tillaga i ugn. På nätet finns det en uppsjö av bra recept på hur du kan använda tofu ifall inspirationen tryter.

Bönor

Det finns en rad olika bönor och det är ett väldigt gott alternativ om du vill vara säker på att få dig tillräckligt med protein. Det spelar ingen roll om det är svarta bönor eller sojabönor, alla innehåller samma höga proteinhalt.

kategori:

Etiketter:

Stängt för kommentarer